CIRCULAȚIA ȘI RISCUL APARIȚIEI CHEAGURILOR DE SÂNGE

Pe baza rapoartelor recente, s-a constatat o creștere a evenimentelor cardiovasculare cauzate de cheagurile de sânge.

Venele transportă sângele către inimă din toate organele corpului, iar arterele transportă sângele cu oxigen și nutrienți de la inimă către restul corpului.

Sistemul venos

Deoarece nu există tensiune arterială în vene, sângele circulă prin supape unidirecționale.

Corpul are:

  • Venele superficiale, situate sub piele
  • Venele profunde, situate în mușchi și de-a lungul oaselor
  • Venele de legătură, care sunt vene scurte ce leagă venele superficiale și cele profunde

Venele profunde transportă peste 90% din sânge de la picioare către inimă.

Principalele probleme care afectează venele includ:

  • Inflamația unei vene superficiale din cauza unui cheag de sânge (tromboflebită)
  • Coagularea sângelui într-o venă profundă (tromboză)
  • Disfuncționalități care duc la umflarea (distensia) venei (varice)
  • Circulație insuficientă a sângelui prin venele mici care trec sub piele sau subțierea peretelui venelor (vene păianjen)

Venele de la picioare sunt, în special, expuse riscului de coagulare a sângelui sau umflarea venei, deoarece atunci când o persoană stă în picioare, sângele trebuie să curgă în sus din venele picioarelor, împotriva gravitației, pentru a ajunge la inimă.

Cel mai mare pericol asociat cu circulația venoasă insuficientă este formarea de cheaguri de sânge. Circulația venoasă defectuoasă poate duce la formarea de cheaguri de sânge și, în consecință, tromboză venoasă profundă. Cheagurile de sânge la nivelul picioarelor pot fi foarte periculoase, deoarece se pot elibera și pot călători în alte părți ale corpului, inclusiv la creier și inimă.

Sistemul arterial

Fluxul de sânge prin artere este la fel de important, deoarece sângele transportă oxigenul de la inimă către toate organele, inclusiv creier. Un cheag de sânge arterial poate bloca fluxul sanguin arterial. Simptomele includ durere și umflare la picioare, durere în piept sau amorțeală pe o parte a corpului. Dacă cheagul este situat într-o arteră coronară, rezultă un atac de cord, iar dacă cheagul este situat într-o arteră cerebrală, rezultă un accident vascular cerebral (AVC).

Cum să minimizezi riscul apariției cheagurilor de sânge?

Pentru sistemul venos este foarte eficienta o combinație de 2 produse Provita: Hesperina + Lymphstream. În timp ce Hesperina acționează predominant asupra venelor mici și capilarelor, Lymphstream este mai activ asupra venelor mari. Ambele produse îmbunătățesc fluxul sanguin venos și întăresc pereții venelor, inclusiv capilarele.

Indiferent dacă se află într-o venă sau într-o arteră, cheagurile de sânge sunt extrem de periculoase și pun viața în pericol, putând provoca o embolie pulmonară.

Microcheagurile pot apărea atât în sistemul venos, cât și în sistemul arterial. Nattokinase este capabilă nu numai să prevină formarea cheagurilor de sânge, ci și să le dizolve. Microcheagurile sunt foarte periculoase deoarece pot ajunge la arterele coronare, precum și la arterele creierului, ducând la un atac de cord sau un accident vascular cerebral (ACV) sau pot ajunge la plămâni, punând, de asemenea, viața în pericol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *