DESCRIERE
Coenzima Q10 (CoQ10) este supranumita “scanteia vietii” datorita importantei ei in producerea energiei de catre organismul uman. La varsta de 50 de ani, nivelul de CoQ10 in organism este deja redus la sub jumatate comparativ cu varsta de 20 de ani.
CoQ10 are efecte benefice asupra functiilor inimii si de aceea este recomandata pentru cei ce sufera de: insuficienta cardiaca, cardiopatie ischemica, angina pectorala, infarct miocardic, ateroscleroza, hipertensiune arteriala.
CoQ10 este un antioxidant puternic, care in doze de 60-120 mg are un efect de intarire a sistemului imunitar prin marirea productiei de anticorpi. Este de asemenea utila in reducerea efectelor secundare ale chimoterapiei. Ultimele studii arata efecte benefice la diabetici si la cei cu colesterol marit.
Studiile efectuate in SUA au demonstrat ca suplimentarea cu CoQ10 mareste activitatea macrofaga si are de asemena efecte antivirale, antibacteriene si anticancerigene.
Studile doctorului K. Folkers publicate in revista Clinical Investigator arata ca adaosul de CoQ10 inverseaza efectele imbatranirii asupra sistemului imunitar iar doze mai mari, de peste 300 mg pe zi inhibeaza inaintarea cancerului la sani, in multe cazuri conducand la vindecarea totala.
CoQ10 in doze de 60-120 mg/zi intareste activitatea “celulelor ucigase naturale” (natural killer cells) care inhibeaza metastazarea tumorilor. In timpul infectiilor sau a bolilor canceroase se recomanda doze de CoQ10 de 240-360mg/zi.
DE CE recomandam Coenzima Q10 din sursa ne-tabacica fabricata prin metoda japoneza de fermentatie cu microorganisme :
Exista pe piata acum 2 forme de Coenzima Q10: o forma extrasa in principal din tutun (sursa tabacica) si o a doua forma obtinuta prin fermentare din sursa ne-tabacica, medoda inventata initial in Japonia in anii 1970. Au aparut de curand si unele forme sintetizate chimic despre care se cunoaste prea putin in momentul de fata.
In cazul Coenzimei Q10 calitatea conteaza. Coenzima Q10 de cea mai buna calitate se produce dupa metoda din in tara care a ‘inventat-o” adica metoda japoneza de fermentare cu microorganisme.
Metoda japoneza este o tehnologie de producere a coenzimei Q10 printr-un proces tehnologic de fermentare naturala a unor alge marine in prezenta unor microorganisme de cultura. Procesul de fabricatie al Coenzimei Q10 fermentata din alge dureaza 9 luni. Se produce astfel o coenzima Q10 ultra-pura, cu o bioabsorbtie si o eficienta terapeutica net superioara fata de coenzimele Q10 obisnuite obtinuate in general din sursa tabacica prin metode care folosesc si solventi.
COMPOZITIE
Fiecare capsula contine:
Coenzima Q10 (ubiquinona) | 60 mg |
Ingredienti non-medicinali: | |
Gelatina | 60 mg |
Stearat de magneziu de origine vegetala | 10 mg |
Celuloza microcristalina | 150 mg |
Nu contine: lactate, ou, conservanti artificiali, coloranti, fermenti, indulcitori artificiali, grau, soia, sau gluten.
ADMINISTRARE
Modul recomandat de administrare (doar pentru adulti, in mod oral): 1 capsula de de doua ori pe zi.
Recomandari
- Intrucat Coenzima Q10 este mai bine absorbita in prezenta unei grasimi animale se recomanda asocierea ei cu Pacific Salmon Oil.
Atentie
- A nu se administra in caz de sarcina sau lauzie!
- Consultati medicul daca administrati L-carnitina, medicamente antihipertensive, chimioterapie sau Warfarin!
Recenzii
Nu există recenzii până acum.